Napelem típusok, inverterek

Napelemek és inverterek a legjobb gyártóktól

 

A manapság egyre csak növekedő energiaárak, illetve a globális felmelegedés látványos hatásai miatt egyre nagyobb és nagyobb igény mutatkozik a megújuló energiaforrások használatára a klímatechnológia terén. Az egyik legismertebb és legkedveltebb mind közül a napelemes technológia, melynek segítségével bármely háztartás képes teljességgel megújuló energiával ellátni szükségleteit, így minimalizálva a rezsiköltségeket.

Hogyan működik ez a technológia?

A napelem rendszerek a napfényt, azaz a nap elektromágneses sugárzását alakítják elektromos árammá, ám ennek hatékonysága több tényezőtől függ, beleértve a beesési szöget, a különböző szennyeződéseket, illetve a napelemek minőségét. Az inverterek 230V-os feszültségű, 50Hz frekvenciájú váltóárammá alakítják a napelemek által megtermelt áramot, biztosítva, hogy az semmi esetre se terhelje túl az elektromos hálózatot. Mivel minden napelem más és más teljesítményű, és a különböző háztartások eltérő igényekkel rendelkeznek, mindig az adott körülményeknek megfelelő napelemeket és invertert kell választani. A Greenkomplex csapata a piacon jelenleg elérhető legkorszerűbb fejlesztéseket használja, így ha minket választ, biztos lehet benne, hogy a leghatékonyabb technológiával szereljük fel otthonát. Ismerje meg termékeinket, és kérje személyre szabott ajánlatunkat napelem telepítésre!

Milyen

Napelem típusok, inverterek vannak?

SolarEdge okos inverterek

A napelemegységek soros kapcsolása miatt a napelemes rendszerek fokozottan érzékenyek a különböző környezeti hatásokra, hiszen ha az egyik egység teljesítménye árnyékolás, hóborítás vagy épp szennyeződések miatt lecsökken, az egész rendszer teljesítménye visszaesik. A SolarEdge erre a problémára talált megoldást, optimalizáló modult szerelve a napelemek mögé. A SolarEdge okos inverterek használatával így akár 25%-kal több energiát is termelhet, mint a korábbi technológiákkal.

Praktikus Fronius inverterek

A Fronius International GmbH 1945 óta van jelen a hegesztési eszközök piacán, és 1995-től gyárt napelemes invertereket is, így a Fronius mára az egyik legkeresettebb és legmegbízhatóbb gyártóvá vált a napeleminverterek piacán. A Fronius úgynevezett „Snap” inverterei egyszerűen telepíthetők és könnyen karbantarthatók, valamint csatlakoztathatóak a jövő smart grid rendszereihez.

Minőségi ABB inverterek

Az ABB a legkisebbtől a legnagyobb teljesítményű inverterekig kínál megoldásokat, akár lakossági felhasználásról, akár erőművekről legyen szó. A mintegy negyven éves tapasztalattal rendelkező gyártó az egyik vezető cég az invertergyártók között, így az ABB inverterei bármely felhasználó számára kiváló választást jelentenek.

Q-Cels napelemek kitűnő ár-érték aránnyal

A Dél-Koreai Hanwha-csoport által gyártott Q-Cells napelemek az eredeti német gyártó technológiájának elért teljesítményére és hagyományaira építve készíti nemzetközileg is elismert minőségű napelemeit, illetve azok részegységeit. A Q-Cells napelemek minősége sohasem megy a kedvező ár rovására, így a vásárló biztos lehet benne, hogy a legújabb technológiát választja.

Professzionális LG NeON2 napelemek

Az LG által gyártott NeON2 napelemek kifejezetten hosszú élettartamukat a gyártó CELLO technológiájának köszönhetik. A CELLO-rendszer lényege, hogy a hagyományos napelemcellákkal szemben 3-4 helyett 12 vékony vezetősínt alkalmaznak, így minimalizálva az energiaveszteséget. Az LG NeON2 napelemekre mindemellett a piacon kiemelkedő módon 25 év garancia vonatkozik.

Norvég REC napelemek

A norvég ELKEM csoporthoz tartozó REC a prémiumkategóriás napelemek egyik legelismertebb gyártója. A REC Alpha modellejeire egyedülálló módon olyan garanciát kínál, ami biztosítja, hogy a napelemek teljesítménye 25 év után is közel maximális teljesítménnyel fognak üzemelni. A REC termékei minden éghajlati, illetve időjárási körülmények között kiválóan működnek, így kiváló választásnak bizonyulnak, ha tartós napelemeket vásárolna.

BenQ monokristályos napelemek

A BenQ monokristályos napelemei egyedülálló módon 300Wp teljestményt nyújtanak PERC technológiájuknak köszönhetően. A BenQ újítása lehetővé teszi, hogy a napelemek akár szórt fényben is nagy hatásfokkal üzemeljenek, ráadásul mindezt kevesebb tetőfelület felhasználásával.

Hyundai napelemek

A Dél-Koreai Hyundai csoport polikristályos napelemei jó ár-érték arányú, kiváló minőségű termékek mind lakossági, mind pedig vállalati felhasználók számára. A nagy múltú gyártó 10 év teljes körű garanciát, és 25 év 80%-os teljesítménygaranciát vállal termékeire, így szavatolva a hosszan tartóan magas teljesítményt.