Kémény

Kémények profi szakemberektől

 

A kémények nagy odafigyelést igénylő részei minden épületnek, ám helyes kivitelezés esetén hosszú távon is biztonságosan őrzik az otthon melegét. Átfogó szolgáltatásaink kiterjednek új kémények építésére, régi kémények javítására, a szükséges kéménybélelés kivitelezésére, valamint az előzetes felmérése, mely minden munka esetén alapkövetelmény. A Greenkomplex professzionális csapata mindent megtesz azért, hogy kéménye az összes szabálynak eleget téve vezesse el az égéstermékeket.

Előzetes állapotfelmérés

Ahogy minden ház és lakás más és más, úgy a kémények fajtája, mérete és állapota is eltérő lehet. Építkezés esetén célszerű már előzetesen jól átgondolni a leendő kémény és a tüzelőberendezés helyét, de kémény javítás, bélelés vagy új kémény építése esetén is fontos a precíz, megfontolt munka. Évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereink gyors, szakszerű helyszíni felmérésük során megvizsgálják az ingatlan tulajdonságait, illetve a kémény és a tüzelőberendezés állapotát, majd javaslatot tesznek a szükséges munkákra. Kérje segítségünket, és biztos lehet benne, hogy kedvező, egyedi árajánlatot kap!

Köpenytéglás és szerelt kémények építése

A kémény építés komoly odafigyelést igényel, hiszen a kivitelezés során a legkisebb hiba sem megengedhető. Legyen szó köpenytéglás vagy szerelt kémények építéséről, professzionális szakembereink megtalálják a lakás vagy ház tulajdonságaihoz leginkább illő, legmodernebb technológiát. Kerámiabetétes, köpenytéglás kéményeink, illetve könnyű, ám tartós anyagokból készült szerelt kéményeink a helyszínen akár egy nap alatt egyszerűen, a lehető legkisebb felfordulást okozva összeszerelhetők. Tekintse meg a részleteket, és érdeklődjön munkatársainknál!

Szabályos kéménybélelés

A szakszerű kéménybélelés jogszabályban rögzített alapkövetelmény, akár régebbi tüzelőberendezésekről, akár a legmodernebb kondenzációs kazánokról van szó. Nyílt égésterű kazánok esetében a bélés kivitelezhető alumínium, acél vagy kompozit műgyanta felhasználásával, kondenzációs kazánok esetében speciális Pps műanyagból vagy saválló acélból. Ha minket választ, a fűtéskorszerűsítés és kémény bélelés utáni kötelező engedélyeztetéssel és papírmunkával sem kell bajlódnia, hiszen mi átvállaljuk az adminisztrációt. Tekintse meg szolgáltatásunk részleteit, és hívja kollégáinkat!

Kémény javítás, felújítás

Amennyiben gondokat észlel fűtésrendszerével kapcsolatban, mihamarabb érdemes szakemberhez fordulni, hiszen nem szabad megvárni a komolyabb bajok bekövetkeztét. Sok rendellenesség esetében nem a tüzelőberendezéssel, hanem az égésterméket elvezető elemekkel van a probléma, ami esetenként könnyen és gyorsan orvosolható. Akár az összekötő elemek megvizsgálásáról és tisztításáról, kémény felújításról, kéményajtó cseréről, akár szellőző beépítéséről vagy más szerelésről van szó, munkatársaink tapasztalatára számíthat. Tekintse meg összefoglalónkat a leggyakrabban előforduló problémákról, és érdeklődjön kollégáinknál a részletekről!

Fűtés korszerűsítési

Referencia képek

Kémény

 építés, bélelés és javítás

 

Kémény felmérés

Felmérés

Ne késlekedjen, kérjen felmérést és árajánlatot, forduljon kérdéseivel hozzánk! Amennyiben építkezni szeretne, nem árt kémény leendő helyét és jellegét már ez első lépések között lefixálni.
Javítás, vagy bélelés esetén is forduljon hozzánk bizalommal!

Kémény építés

Építés

Már a ház tervezésekor el kell dönteni, hogy hova kerül a kémény, hiszen a kialakítástól függően kapcsolódnia kell a tüzelőberendezéshez, berendezésekhez (legyen az kondenzációs gázkazán, vegyes tüzelésű kazán, cserépkályha vagy kandalló) és lehetőség szerint a legrövidebb úton kell eljutnia a keletkező égésterméknek a szabadba. Ebben felelőssége van az építésznek/tervezőnek is.

Kémény bélelés

Bélelés

A mai korszerű anyagoknak köszönhetően olyan gyakori problémák megoldása is lehetséges, mint a kürtő szűk/változó belső keresztmetszete vagy az un. elhúzás. Bizonyos esetekben falbontás nélkül is elvégezhető a kémény korszerűsítése. Ennek köszönhetően jelentős költségeket takaríthatunk meg, mivel nincs szükség kőműves és festő szakember segítségére a munkálatok befejezéséhez

Kémény javítás

Javítás

A kémények javítása utólagos bélelése, a kazánok technológiai fejlődésének, azaz a hagyományos gázkazánok után a turbós kazánok majd kondenzációs gázkazánok elterjedésével mind-mind egyre tökéletesedett az égési folyamat annak érdekében, hogy az energiafelhasználás minél optimálisabb és hatékonyabb legyen