Napelem támogatási

információk

 

Aktuális támogatások napelemekre

Magyarország földrajzi tekintetben átlagos adottságokkal rendelkezik a napfény biztosította elektromágneses sugárzás hasznosítása szempontjából. A nagyjából évi kétezer óra napfény négyzetméterenként 1250kwh épes biztosítani, hazánkban mégis a fejlettebb, ám adott esetben rosszabb adottságokkal rendelkező országokhoz képest kisebb mértékben hasznosul a napenergia. Éppen ezért fontos, hogy minél több háztartás térjen át a megújuló energiára, így nem csak csökkentve a rezsit, de óvva a környezetet is.

Jelenleg az otthonfelújítási támogatás a legnagyobb, napelem rendszerek kiépítésére is igénybe vehető támogatási forma, amelynek keretében akár 50%-kal csökkenthetők a beruházás költségei, ami még inkább megtérülővé teszi a megújuló energiára váltani.

Napelem telepítés

akár hitelből is

Természetesen egy újfajta energiaforrásra való áttérés sok családnak nagyobb anyagi megterhelést jelent. Szerencsére azok számára, akik nem tudják önerőből finanszírozni a nagyobb beruházásokat, az otthonfelújítási támogatás akár hitel felvételével is igénybe vehető. Mivel az állam legfeljebb 3 millió forint értékben támogatja a családokat a felújítási munkákban, a felvehető hitel maximális értéke 6 millió forint, így a támogatás igénybevételéhez nem szükséges önerővel rendelkezni. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy ebben az esetben a hitelintézetek az ügyfél hitelképessége mellett megvizsgálják, hogy jogosult-e a támogatásra. Amennyiben minden szükséges számla rendelkezésre áll, a költségek 50%-ával fog csökken a hitelösszeg. Mindemellett saját forrásból is van lehetőség finanszírozni a napelem beszerelést, amennyiben nincs szükség hitelfelvételre. Ilyen esetben mindenképpen rendelkezni kell a kiadásokhoz szükséges teljes összeggel, hiszen csak a beruházás megtörténte után van lehetőség a költségek visszaigénylésére.

Napelem szerelés még olcsóbban

A napelem rendszerek használói alapesetben nem hagyományos mérőórákat használnak, hanem olyanokat, amelyek a napelemek által megtermelt, és a hálózatra feltöltött elektromos áram mennyiségét is mérik. Az otthonfelújítási vissza nem térítendő támogatás igénybevételével a jogszabályok szerint azonban 2021. június 30-tól nem választhatja ezt a fajta, úgynevezett szaldós elszámolást, hanem bruttó elszámolás alapján kell fizetnie – az ezelőtt az időpont előtt elvégzett kivitelezések esetén viszont továbbra is igénybe vehető a szaldós elszámolás, ezért érdemes minél hamarabb dönteni a beruházásról.

Telefon:

+36 30 987 2967

Új támogatás 2021 novemberétől

2021 novemberétől új, 100%-os vissza nem térítendő uniós családi támogatás igényelhető napelemrendszerek kivitelezésére. A nagyszabású, összesen négy ütemben megvalósuló pályázat első fázisa november 15-től december közepéig tart. A részvétel feltétele, hogy az ingatlan alkalmas legyen napelemek telepítésére, és egy háztartáson belül az egy főre eső évi összevont jövedelem nem lehet magasabb, mint 4 850 000 forint. Jó hír, hogy a támogatás igényléséhez nem szükséges önerő. Érdeklődjön kollégáinknál a pályázás folyamatának részleteiről!

Napelem rendszerek kedvező áron

A ma elérhető támogatási struktúra kifejezetten előnyössé teszi a napelem rendszerek beszerelését, hiszen nemcsak fenntartáson spórolhat az ember a hagyományos energiahordozókkal szemben, hanem a kivitelezés költségein is. Cégünk gyors és pontos helyszíni felmérést követően otthonára szabja a napelem rendszer teljesítményét, és a ház különböző adottságai szerint építi be a legmegfelelőbb berendezéseket.
Az otthonfelújítási támogatás igénybevételével a jövőbe fektetne, és kiépítené a ma elérhető legmodernebb, valamint legköltséghatékonyabb napelem rendszert? Hívjon minket, és kérjen ajánlatot most!