Napelem rendszer

egy gazdaságos, okos döntés

 

A megújuló energiaforrások között az egyik legnépszerűbb a napenergia. Ennek hasznosításához viszont egy napelem rendszerre is szüksége lesz, ami már egyáltalán nem a távoli jövőt jelenti. Éppen ellenkezőleg, a jelen egyik legmegtérülőbb és legokosabb befektetése, ráadásul az ütemes technikai fejlődésnek, az állami- és EU-s támogatásoknak köszönhetően igazán most vált csak elérhetővé mindenki számára. Ha kíváncsi arra, hogyan lesz napelem rendszere, és mire számíthat ha felveszi velünk a kapcsolatot, olvasson tovább, mert részletesen vázoljuk a napelem telepítés fontos mozzanatait!

mire számíthat

ha felveszi velünk a kapcsolatot

Ajánlatkérés

Mindegy, hogy gyorsan döntött vagy hónapok óta érlelődött Önben a gondolat, az első lépés saját napelem rendszere felé az lesz, hogy néhány alapinformáció megadásával kitölti ajánlatkérő-űrlapunkat.

Első telefonos konzultáció a napelem beszerelése előtt

Miután elküldi nekünk ajánlatkérését, a lehető legrövidebb időn belül egy szakértő kollégánk felveszi Önnel telefonon a kapcsolatot, hogy megbeszéljék a további részleteket. Gyakorta megesik, hogy megrendelőink a telefonos konzultáció során némileg változtatnak eredeti ajánlatkérésünkön. Hozzáértő munkatársunk dolga, hogy a tételes árajánlat és a helyszíni felmérés előtt, a lehető legpontosabban feltérképezze a megrendelői igényeket, ezzel is segítve, hogy minél jobban körvonalazódjanak az elképzelései.

A tételes árajánlat kiküldése

A telefonon megbeszéltek szerint, szakértőnk precíz és részletes ajánlatot küld Önnek, külön tételekre lebontva. Ajánlatunk minden esetben tartalmazza az általunk forgalmazott napelem és inverter típusát, a szerelési költségeket, valamint a garanciára vonatkozó lényeges tudnivalókat is.

Második telefonos egyeztetés napelem telepítés előtt

Ha kérdése van a kiküldött tételes árajánlattal kapcsolatban, vagy egyéb információkat szeretne kérni, munkatársunk újból hívni fogja, így egyeztethet vele még egy utolsót a helyszíni felmérés előtt. A helyszíni felmérés idejét is ekkor pontosítjuk, maximálisan igazodva az időbeosztásához.

Helyszíni felmérés

A napelem szerelés csak úgy lehet precíz, ha a tényleges munka megkezdése előtt, szakértőnk felméri a terepet. Mivel minden helyszín más és más, és napelem rendszere is csak akkor lehet egyedi kivitelezésű, ha ismerjük a hely adottságait. Kollégánk felkeresi Önt és javaslatokat tesz leendő napelem rendszere elhelyezéséről, figyelembe véve ingatlana adottságait mind műszaki, mind pedig esztétikai szempontból. A szakmai elvárások tűpontos betartásán túl, a végleges döntést minden esetben közösen hozzuk meg. A helyszíni felmérés során fotókat készítünk az ingatlanról, az óraszekrényről, a napelem és az inverter tervezett helyéről. A személyes találkozóval nagyjából 30-60 perc alatt végzünk.

A napelem rendszer tervezése

A helyszíni felmérés adatait alapul véve, nagy tapasztalattal és szakmai tudással rendelkező vezető mérnökünk megtervezi egyedi napelem rendszerét. Az áramszolgáltatója által kiállított Műszaki Gazdasági Tájékoztató (MGT) alapján a csatlakozási dokumentumot és a műszaki tervet is professzionálisan elkészítjük.

Áramszolgáltatói engedélyeztetés egyszerűen

A Háztartási Méretű Kiserőmű (HMK) kialakítására vonatkozó igénybejelentést benyújtjuk az Ön nevében, így erre sem lesz már gondja. Az áramszolgáltató által kiküldött MGT alapján szakértőink elkészítik a csatlakozási dokumentumokat. Az ügyintézés minden ügyes-bajos dolgát nyugodtan ránk bízhatja, végigvisszük a folyamatot az áramszolgáltatói engedélyeztetésig.

A napelem rendszer telepítése és használatának útmutatása

A következőkben már ténylegesen napelemének beszerelését intézzük. Munkatársaink fokozott figyelmet fordítanak arra napelem szerelés után, hogy a helyszínt tisztán, hulladékmentesen adják át a megrendelőnek. Üzembe helyezzük napelem rendszerét és teszteljük annak hibátlan működését. Átadjuk Önnek a szükséges dokumentumokat, felhasználói oktatást biztosítunk, illetve elmondunk mindent a garanciára vonatkozóan is. A telepítés során egy esetleges károkozás kezelésére 10.000.000 Ft értékű biztosítással rendelkezünk a Generali Biztosítónál.