Fűtés alternatívák

Fűtés korszerűsítés

 

Fűtés korszerűsítés: kályhák, hőszivattyúk és klímák

Az utóbbi hetekben kiugróan nagy lett a fatüzelésű és különböző vegyes tüzelésű kályhák, cserépkályhák iránti kereslet, de egyre többen érdeklődnek már levegő-víz hőszivattyú telepítési szolgáltatásunk iránt is. Látványosan megugrott a fűtésre optimalizált klímák népszerűsége is, mert a hőszivattyúkhoz hasonlóan, ezekre is lehetséges H tarifát igényelni, ami kedvezményes áramvételezést jelent. Ezzel pedig a jövőben szemmel látható összegeket takaríthat meg a hektikusnak ígérkező rezsiköltségeken.

Fatüzelésű és különböző vegyes tüzelésű kályhák, cserépkályhák

A jelenlegi kiszámíthatatlan helyzetben mindenki azon igyekszik, hogy a gázfűtés helyett egyéb praktikus és megfizethető alternatívák után nézzen, amik minden körülmény között biztosítják majd otthona melegét.
A fatüzelésű és különböző vegyes tüzelésű kályhák, cserépkályhák népszerűsége régóta töretlen. Bár az elmúlt években sokan csak esztétikai értékük, otthonos hangulatot teremtő küllemük miatt vágtak bele dizájnos kályhák telepítésébe, mára már többen vannak azok, akik felfedezték a fatüzelésű, vegyes tüzelésű kályhákban és cserépkályhákban rejlő nagyszerű lehetőségeket. Azonban a különféle kályhák megépíttetése is szigorú szabályokhoz kötött. Például megfelelő és biztonságos füstelvezetés, kémény felújítás nélkül nem csak tilos, de életveszélyes is kályhát telepíttetni.

A kémény bélelésről, felújításról ne feledkezzen meg!

Mielőbb belevágna a kályha telepíttetésbe, mindenképp ajánlott szakemberekkel konzultálnia akár régi kéményének bélelése (illetve annak megfelelővé való átalakítás kapcsán), akár füstelvezető hiányában, új szerelt kémény építésének apropóján. Cégünk komoly szakmai tapasztalattal és számos elégedett megbízóval a háta mögött, vállalja a régi, elavult kémények felújítását, bélelését, de az újak építését is. Szigetelt fémkémények? Leier, Schiedel, Montel samottbéléses kémények? Bármely mellett is döntsön, cégünk minőségi szolgáltatásaiban garantáltan nem fog csalódni. A Greenkomplex professzionális csapata a jövőben is mindent megtesz azért, hogy kéménye az összes szabálynak eleget téve, biztonságosan vezesse el az égéstermékeket. Cégünk szoros kapcsolatot ápol a Szabó Kandallóval, ami nem csak elképesztő kandalló kínálatáról ismert, de arról is, hogy ez volt az egyik első kandallóüzlet Magyarországon. Ha szeretne inspirálódni, ötleteket meríteni, közelebbről is megismerkedni a kandallók, kályhák elképesztően sokszínű világával, a Szabó Kandalló oldalán érdemes nézelődnie.

Levegő-víz hőszivattyú és fűtésre optimalizált, modern klíma

Ha a kályha telepíttetés Önnél nem opció, egyéb megoldások is léteznek otthona komfortjának biztosítására és fűtésének korszerűsítésére. Ezek közül méltán nevethetjük az egyik legnépszerűbbnek a levegő-víz hőszivattyú beépítését, ami padlófűtésre és mennyezethűtésre is lehetőséget biztosít. Innovatív, környezetbarát és takarékos megoldás egy hőszivattyú rendszer telepítése, mert az ezzel előállított energia nem csak fűtésre, de melegvíz-előállításra is használható. Ennek részleteiről bővebb tájékoztatást munkatársainktól kaphat. Ugyanakkor ne feledkezzünk el arról sem, hogy miért is okos döntés még a jövőben hőszivattyú rendszerre váltania. Erre is kérhető az úgynevezett H tarifa, ami a megújuló energiaforrásból kiépített fűtési rendszerek esetén igényelhető. Ez tulajdonképpen nem más, mint egy kedvezményes áram díjszabás, amit a modern, multifunkcionális, fűtésre is optimalizált klímaberendezések működtetésére is igénybe vehet.
Fűtés korszerűsítésben gondolkozik, de nem tudja, melyik lenne a legmegfelelőbb alternatíva az Ön számára? Konzultáljon szakértőinkkel mielőbb!