Kémény javítás

Minden, ami kémény – a kémény profi javításától a füstcsövek cseréjéig

 

Hosszú évek tapasztalatával a hátunk mögött, a lehető legnagyobb meggyőződéssel állíthatjuk, hogy a kémény bélelés és az ezzel szorosan összefüggő különféle kéménykorszerűsítési teendők jelentik a kémény szerelés abszolút csúcsát. Ezzel persze nem csak annyit szeretnék mondani, hogy ott, ahol kémény „dolgozik”, állandóan tetemes feladatunk akad. Inkább úgy fogalmaznánk, hogy magas fokú szakértelem, komoly felkészültség és minden korszerű, az adott fűtőberendezésre optimalizált megoldás ismerete kell ahhoz, hogy kifogástalan munkát végezhessünk. Az első füstcső elhelyezésétől egészen az idő vasfoga által sem kímélt , megroncsolódott, utolsó kéményelem pótlásáig… Hogy a munkánk ne csak minőségi, de tartós is legyen. Hogy lehetőleg kevés felfordulással és piszokkal járjon. Hogy maximális biztonságban tudja magát és szeretteit az aktív fűtési szezonban is. Ezekben nyújt segítséget cégünk. Ránk nem csak egy-egy nagyobb munkában, de a kisebb javítási, korszerűsítési teendőkben is számíthat.

Összekötő elemek cseréje (füstcsövezés)

Meglepődne, ha tudná, milyen sok esetben szembesültünk már azzal, hogy nem az adott fűtőberendezés hibás, sokkal inkább keresendő a probléma gyökere az égésterméket elvezető, összekötő elemek körül. A hibapontok alapos feltérképezésén túl, a szivárgásmérésre is érdemes sort kerítenie, mikor átvizsgáltatja, cserélteti, javíttatja tüzelőberendezését és a kéményt összekötő fémcsöveket. A tisztítás, ellenőrzés könnyebben elvégezhető például, ha az összekötő idomok rendelkeznek úgynevezett tisztítószemmel, nyílással. A korszerűbbeken már alapból rajta vannak, viszont ha régebbiek a füstcsövek, érdemes azokat – például a nyári időszakban – lecseréltetnie olyanokra, amiken tisztítónyílás is van. Kérje munkatársaink segítségét ebben is!

Kéményajtócsere

A sérült vagy elhasználódott kéményajtók nem csak veszélyesek a kiáramló füstgáz miatt, de funkciójukat sem tudják megfelelően betölteni. Gyakorta találkozunk olyan, a 60-70-es években épült házak kéményajtóival, amikről már ránézésre is feltűnik, hogy ezek már rendkívül rossz állapotban vannak. Ilyenkor a legjobb, amit tehet, ha lecserélteti a már meglévőt egy korszerűbbre. Túlságosan bonyolultnak tűnik? Semmi gond, hiszen szakembereink azért vannak, hogy megtalálják Önnek az optimális megoldást akkor is, ha kéményajtócserére adja a fejét.

Szellőző/levegő-utánpótoló beépítése

A nyílt égésterű gázkazánok és a hagyományos fűtőberendezések biztonságos használatához hozzátartozik, hogy minden körülmény között gondoskodunk kell a légutánpótlásról. Mivel ezek a berendezések az égéshez szükséges oxigént a belső térből nyerik, sokszor a bajt pedig mi magunk okozzuk azzal, hogy tökéletesen záródó, csökkentett szellőző képességű, korszerű nyílászárókat építtetünk be egyik percről a másikra, fontos, hogy adott esetben léputánpótlásra is gondoljunk. Ha a nyílt égésterű gázkészülék nem jut elegendő oxigénhez a közvetlen környezetéből, a tökéletlen égés során a szénmonoxid visszaáramolhat a kéményen keresztül, ez pedig mint tudjuk, nem egyszer emberéleteket is követel. Ne bízzon a véletlenre semmit, inkább keresse hozzáértő munkatársainkat, mert a segítség csak egy telefonhívásra van!

Kémény elemek/tartozékok cseréje, pótlása, javítása

Bármilyen típusú kémény bélelésével, korszerűsítésével, karbantartásával, javításával kapcsolatban keres meg minket, biztos lehet benne, hogy tudásunk legjavát nyújtjuk. Nem utasítjuk vissza a kisebb kaliberű munkákat sem, ezért ha csak pár kéményelemet kellene cserélni, pótolni, esetleg más kisebb teendőről lenne szó, akkor is bizalommal fordulhat hozzánk. Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot mielőbb, ha időszerű a kémény felújítása!