Kémény építés

Kéményépítés mesterfokon

 
A kémény megépítése a házak tervezési szakaszának egyik legfontosabb eleme, hiszen az égéstermékek későbbi elvezetésekor a legfontosabb a maximális biztonság. A nem megfelelően kivitelezett kémény olyan hibákat tartalmazhat, amelyek a lakók egészségét vagy akár életét is veszélyeztethetik. Kéménye megépítésénél éppen ezért rendkívül fontos, hogy profi szakemberekre bízza a munkát, akik megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkeznek a legmodernebb technológiák biztonságos használata terén. Az építés jellegétől függően többféle kéménytípus készíthető. Ezek közül a gyors kivitelezés és a biztonság szempontjából legnépszerűbb választás az előregyártott, illetve a szerelt kéménytípusok. Az általunk forgalmazott kémények családi és társasházakban egyaránt beépíthetők, hatékonyak, tartósak és a legkorszerűbb technológiával készülnek.

Köpenytéglás kémények

Az úgynevezett köpenytéglás kémények jelentősebb gyártói a Schiedel, a Leier és a Montel. Ezek a kerámiabetétes kémények könnyen megtervezhetőek, valamint előregyártott elemeikből szakember által a helyszínen összeszerelhetőek. Ugyanakkor fontos tudni, hogy megépítésükhöz előre elkészített alap szükséges, hiszen egy-egy kémény súlya akár az egy tonnát is elérheti, magasságtól függően.

Schiedel kémények

A Schiedel kéményei bármely fűtéstípus esetén biztonságosan használhatók, legyen szó kandallóról vagy gázfűtésről. A moduláris elemekből álló kémények könnyen megtervezhetők, felépíthetők, és energiatakarékos megoldást nyújtanak a régi téglakéményekkel szemben. A Schiedel kémények kerámia bélése rendkívül tartós, így a gyártó több évtizedes garanciát biztosít a termékekre.

Leier kémények

A Leier készkémények savállóak és kiégésbiztosak, ellenálnak a korróziónak, valamint a nedvességnek is. A Leier készkéményei moduláris kerámia- és betonelemekből gyorsan megépíthetők, és biztonságosan használhatók. A gyártó garantálja a tartósságot, így akár több mint harminc év garanciát biztosít kéményeire.

Montel kémények

A Montel kémények kiválóan alkalmazhatók gáz, szilárd vagy vegyes tüzelésű tüzelőberendezések használata esetén. A Montel kémények korrózióállók, tűzbiztosak, valamint energiatakarékosak. Telepítésük egyszerű és gyors, azonban garantáltan tartós megoldást nyújtanak.

Profi szerelt kémények

Szerelt kémények építésére több okból is sor kerülhet, akár a tüzelőberendezés beépítése került a ház olyan részére, ahol nincs épített kémény, akár kéményhosszabbítás vált szükségessé. A szerelt kémények rendkívüli előnye azok ár-érték arányában rejlik, hiszen telepítésük sokkal költséghatékonyabb, illetve gyorsabb, mint az épített kéményeké. Kis súlyuknak köszönhetően a szerelt kéményeket a lakás vagy ház bármely részére lehetséges beépíteni, és más kéménytípusoktól eltérően nem szükséges hozzájuk külön alapot építeni. A szerelt kémények készülhetnek műanyagból, alumíniumból, illetve saválló acélból, és éppúgy alkalmasak fa-, olaj-, mint gáztüzelésű berendezések égéstermékeinek elvezetésére.

A kéményépítés

menete

A megfelelő kéménytípus kiválasztásához mindenképpen szükség van helyszíni felmérésre, melynek során munkatársaink megtekintik a tüzelőberendezés helyét, a kémény tervezett pozícióját, valamint a tetőszerkezetet. Minden kémény kivitelezése más és más, ezért munkatársaink minden esetben az ügyfél igényeit figyelembe véve adnak egyedi árajánlatot.

A kémény telepítése általában egy napot vesz igénybe. Hívjon minket bizalommal!