Kéménybélelés

egy gazdaságos, okos döntés

 

Kéménybélelés garanciával

A fűtéskorszerűsítés elengedhetetlen része a modern kéménybélelés. Legyen szó meglévő, régebbi tüzelőberendezésekhez készült, a mai előírásoknak eleget tevő vagy kondenzációs kazánoknak megfelelő kéménybélelésről, cégünk vállalja a minősített technológiát alkalmazó szakszerű kivitelezést és az engedélyeztetés lebonyolítását.

Kéménybélés

szolgáltatásink

Kéménybélelés kivitelezése meglévő cirkórendszerhez, vízmelegítőhöz, konvektorhoz, falimelegítőhöz, cserépkályhához

Kéménybélelés kivitelezése szilárd vagy vegyes tüzelésű kandallókhoz, cserépkályhához, pelletkályhához

Kéménybélelés kivitelezése új kondenzációs kazánhoz, akár kazáncserével együtt

Kéményseprő ipari nyilatkozat ügyintézése

Hő- és áramlástechnikai méretezés készítése

Kivitelezői nyilatkozat készítése

Miért fontos a kéménybélelés?

Segítünk!

Kéménybélelésre a gázfűtés sajátosságai miatt van szükség, hiszen a gázfűtés során kicsapódó kondenzvíz a fatüzelésű tüzelőberendezések égéstermékekeivel szemben különösen roncsolja a téglaépítésű kémények falazatát. A füstgáz lehűlésekor kicsapódó kondenzvíz erősen savas kémhatású, és a kémény megfelelő bélése nélkül erodálja annak belső vakolatát, kikezdi az illesztéseket, így szén-monoxid juthat a lakótérbe.

Telefon:

+36 30 987 2967

Hagyományos

kémények szakszerű bélelése

Amennyiben még nem szeretné lecserélni meglévő, megfelelő műszaki állapotban lévő tüzelőberendezését, lehetőség van a kémény állagmegóvásának érdekében utólagos béléscsövezésre. Ez készüléktípusonként eltérő átmérőjű, anyagú béléscső alkalmazását jelentheti, a legtöbb esetben a falazat megbontása mellett, melyet a szerelést követően természetesen helyreállítunk. Nyílt égésterű gáz tüzelőberendezések esetében a bélelés történhet jellemzően vastag falú alumínium, acél, valamint kompozit műgyanta alkalmazásával. A helyiség levegőt igénylő tüzelőberendezések esetében gondolni kell továbbá a megfelelően méretezett és kialakított levegő-utánpótlásról, cégünk ebben is megoldást nyújt szakirányú gépészmérnökünk közreműködésével. Annak érdekében, hogy korrekt, pontos árajánlatot tudjunk készíteni, mindenképpen szükség van helyszíni felmérésre, időpontegyeztetés céljából keressen bizalommal.

Kéménybélés kondenzációs kazánokhoz

A kondenzációs kazánok bélelése komplex folyamat, de szakszerű munkával könnyen megoldható. A kondenzációs kazánok zárt égéstérrel rendelkeznek, azaz az égéshez szükséges oxigént nem a lakás légteréből nyerik, ezért az égéstermék elvezetésére szolgáló kéménybélés mellett biztosítani kell számukra a friss oxigén beáramlását is. Ennek megoldására jellemzően kétféle technológiát alkalmazunk.
Kémény felmérés
Kémény felmérés

Kéménybélés koncentrikus csövekkel

Ezzel a módszerrel a nagyobb átmérőjű kéménybélésbe egy kisebb átmérőjű csövet is vezetünk. A nagyobb átmérőjű cső biztosítja az égéshez szükséges oxigén beáramlását, míg az égéstermék a belső csövön távozik. Ez egy esztétikus, esetenként kevés falbontással járó, ugyanakkor viszonylag drágább megoldás, hiszen több alapanyagot és nagyobb teljesítményű kazánventilátort igényel.

Kéménybélés osztott rendszerben

Amennyiben a lakásban rendelkezésre áll az oxigén bevezetéséhez megfelelő szellőzőcsatorna vagy az oldalfalon kívülről megoldható, a füstgáz elvezetését és az oxigénellátást két szeparált csövön oldjuk meg. Ez a technológia olcsóbb lehet, hiszen az oxigénellátást biztosító csőből kevesebb is elegendő lehet, jobban karbantartható és a levegő beszívása kisebb teljesítményű kazánventilátorral is megoldható.
Kémény felmérés

Bízza ránk a papírmunkát!

Akármilyen változtatás történik egy kéménnyel, a kéményseprőknek ellenőrizniük kell, hogy minden a szabályok maradéktalan betartása mellett történt, és a kivitelezés minősége kifogástalan volt. A különböző dokumentumok megszerzése körülményes folyamat lehet, ezért cégünk vállalja a kéménybéleléssel járó teljes ügyintézést.

A kivitelezői nyilatkozatban igazoljuk, hogy a munkavégzés során az összes szabványt, valamint az építésügyi és tűzvédelmi szabályokat maradéktalanul betartottuk, és csakis érvényes megfelelőségi igazolással rendelkező technológiákat, illetve anyagokat használtunk.
A hő- és áramlástechnikai méretezés során számítással támasztjuk alá, hogy a kéményrendszer megfelelően működik.
Átvállaljuk a kéményseprő szakvélemény megszerzésével járó ügyintézést.

Keressen minket bizalommal!