+36 30 987 2967 info@greenkomplex.hu

Kéménybélelés

Kéménybélelés garanciával

A fűtéskorszerűsítés elengedhetetlen része a modern kéménybélelés. Legyen szó meglévő, régebbi tüzelőberendezésekhez készült, a mai előírásoknak eleget tevő vagy kondenzációs kazánoknak megfelelő kéménybélelésről, cégünk vállalja a minősített technológiát alkalmazó szakszerű kivitelezést és az engedélyeztetés lebonyolítását.

Szolgáltatásaink:

  • Kéménybélelés kivitelezése meglévő cirkórendszerhez, vízmelegítőhöz, konvektorhoz, falimelegítőhöz, cserépkályhához
  • Kéménybélelés kivitelezése szilárd vagy vegyes tüzelésű kandallókhoz, cserépkályhához, pelletkályhához
  • Kéménybélelés kivitelezése új kondenzációs kazánhoz, akár kazáncserével együtt
  • Kéményseprő ipari nyilatkozat ügyintézése
  • Hő- és áramlástechnikai méretezés készítése
  • Kivitelezői nyilatkozat készítése

Miért fontos a kéménybélelés?

Kéménybélelésre a gázfűtés sajátosságai miatt van szükség, hiszen a gázfűtés során kicsapódó kondenzvíz a fatüzelésű tüzelőberendezések égéstermékekeivel szemben különösen roncsolja a téglaépítésű kémények falazatát. A füstgáz lehűlésekor kicsapódó kondenzvíz erősen savas kémhatású, és a kémény megfelelő bélése nélkül erodálja annak belső vakolatát, kikezdi az illesztéseket, így szén-monoxid juthat a lakótérbe.

Hagyományos kémények szakszerű bélelése

Amennyiben még nem szeretné lecserélni meglévő, megfelelő műszaki állapotban lévő tüzelőberendezését, lehetőség van a kémény állagmegóvásának érdekében utólagos béléscsövezésre. Ez készüléktípusonként eltérő átmérőjű, anyagú béléscső alkalmazását jelentheti, a legtöbb esetben a falazat megbontása mellett, melyet a szerelést követően természetesen helyreállítunk. Nyílt égésterű gáz tüzelőberendezések esetében a bélelés történhet jellemzően vastag falú alumínium, acél, valamint kompozit műgyanta alkalmazásával. A helyiség levegőt igénylő tüzelőberendezések esetében gondolni kell továbbá a megfelelően méretezett és kialakított levegő-utánpótlásról, cégünk ebben is megoldást nyújt szakirányú gépészmérnökünk közreműködésével. Annak érdekében, hogy korrekt, pontos árajánlatot tudjunk készíteni, mindenképpen szükség van helyszíni felmérésre, időpontegyeztetés céljából keressen bizalommal.

Kéménybélés kondenzációs kazánokhoz

A kondenzációs kazánok bélelése komplex folyamat, de szakszerű munkával könnyen megoldható. A kondenzációs kazánok zárt égéstérrel rendelkeznek, azaz az égéshez szükséges oxigént nem a lakás légteréből nyerik, ezért az égéstermék elvezetésére szolgáló kéménybélés mellett biztosítani kell számukra a friss oxigén beáramlását is. Ennek megoldására jellemzően kétféle technológiát alkalmazunk.

Kéménybélés koncentrikus csövekkel

Ezzel a módszerrel a nagyobb átmérőjű kéménybélésbe egy kisebb átmérőjű csövet is vezetünk. A nagyobb átmérőjű cső biztosítja az égéshez szükséges oxigén beáramlását, míg az égéstermék a belső csövön távozik. Ez egy esztétikus, esetenként kevés falbontással járó, ugyanakkor viszonylag drágább megoldás, hiszen több alapanyagot és nagyobb teljesítményű kazánventilátort igényel.

Kéménybélés osztott rendszerben

Amennyiben a lakásban rendelkezésre áll az oxigén bevezetéséhez megfelelő szellőzőcsatorna vagy az oldalfalon kívülről megoldható, a füstgáz elvezetését és az oxigénellátást két szeparált csövön oldjuk meg. Ez a technológia olcsóbb lehet, hiszen az oxigénellátást biztosító csőből kevesebb is elegendő lehet, jobban karbantartható és a levegő beszívása kisebb teljesítményű kazánventilátorral is megoldható.

Bízza ránk a papírmunkát!

Akármilyen változtatás történik egy kéménnyel, a kéményseprőknek ellenőrizniük kell, hogy minden a szabályok maradéktalan betartása mellett történt, és a kivitelezés minősége kifogástalan volt. A különböző dokumentumok megszerzése körülményes folyamat lehet, ezért cégünk vállalja a kéménybéleléssel járó teljes ügyintézést.

  • A kivitelezői nyilatkozatban igazoljuk, hogy a munkavégzés során az összes szabványt, valamint az építésügyi és tűzvédelmi szabályokat maradéktalanul betartottuk, és csakis érvényes megfelelőségi igazolással rendelkező technológiákat, illetve anyagokat használtunk.
  • A hő- és áramlástechnikai méretezés során számítással támasztjuk alá, hogy a kéményrendszer megfelelően működik.
  • Átvállaljuk a kéményseprő szakvélemény megszerzésével járó ügyintézést.

Keressen minket bizalommal!

Call Now ButtonHívjon bizalommal!