Klíma

Karbantartás

 

Klíma karbantartás profi szakemberektől

Egy otthoni klímaberendezés akár ötszáz köbméter, egy nagyobb teljesítményű készülék akár több ezer köbméter levegőt is megmozgat naponta, akár ötvenszer is átforgatva a lakás vagy az iroda levegőjét. Ez az óriási mennyiségű levegő azonban rengeteg port és szennyeződést tartalmaz, ami fokozatosan a készülékben rakódik le. A rendszeres karbantartás tehát nem mellőzhető, rendkívül fontos feladat a készülék épsége és az egészség megőrzése érdekében.

Klíma szerelés

mesterfokon

Akár a beltéri, akár a kültéri egységről van szó, klíma szerelésre nem csak akkor van szükség, amikor elromlik a berendezés. Mind a készülék zavartalan működésének fenntartása, mind az egészséges környezet biztosítása szempontjából szükség van a rendszeres karbantartására és tisztításra. A klímaegységek legalább évi egyszeri, bizonyos típusú berendezések esetében és téi-nyári használat mellett évi kétszeri karbantartást igényelnek.

Mi minden gyűlhet össze a berendezésben?

A levegőben megtalálható finom porszemcséket még a legmodernebb készülékekbe épített szűrőbetét sem képes kiszűrni, így ezek az idő folyamán a beltéri egységben rakódnak le. Ez a porréteg nemcsak a berendezés hatékony működését rontja, de elősegíti a különböző penészgombák és baktériumok lerakódását is. A lefolyó kondenzvíz megköti a por egy részét, azonban így a csőben és a kondenzvíztálcában is idővel tisztítandó szennyeződések gyűlnek össze.

Előzze meg az egészségügyi problémákat!

Amennyiben a lerakódott por nincs megfelelő időközönként eltávolítva a klímaberendezés rendszeréből, az összegyűlt penész az egész lakás légterébe bekerülhet. Ez ugyanakkor nem csupán kellemetlen szagokkal járhat, de allergiás reakciókat válthat ki vagy légúti betegségeket is eredményezhet. Gondoskodjon időben klímája szakszerű tisztításáról! Bízza szakemberre a munkát, és keressen minket bizalommal!

Klíma karbantartás házilag?

Ahogy a klíma telepítés, úgy a készülékek karbantartása is komoly szakértelmet igényel. Az otthoni módszerekkel, háztartási tisztítószerekkel történő tisztítás sajnos nem jelent valós megoldást. Szakembereink ipari tisztítószert használnak, és többéves tapasztalatuknak hála pontosan tudják, hogy tisztítsák ki még a legnehezebben hozzáférhető részeket is.

Ne mulassza el a rendszeres karbantartást – hívjon minket bizalommal!